کوتینگ و پرایمر چاپ پارچه در چاپ تصعیدی یا چاپ سابلیمیشن یک فرآیند و صنعت بدیع و نوین و اقتصادی است و تا زمانی که زمینه سطح چاپ شامل موادی مانند پلی استر و یا پوشش پلیمری باشد با چاپ سابلیمیشن هر طرحی را با هر میزان می توان برروی آن سطح چاپ کرد. یکی از مهمترین مواردی که در روش سابلیمیشن از چاپ مطرح است کوتینگ یا پرایمر و تاثیر آن بر چاپ سابلیمیشن مخصوصا پارچه های الیاف طبیعی مانند پنبه و پشم و ابریشم و کتان و ویسکوز است.
پارچه های پلی استری و انواع پارچه الیاف طبیعی که جدیدا وارد چاپ سابلیمیشن شده اند تنها مواردی نیستند که می توان برروی آن ها چاپ سابلیمیشن را انجام داد. به لطف پوشش کوتینگ که به صورت مایع و اسپری و پودری موجود است می توان برروی شیشه، سرامیک، سطوح فلزی و چوب نیز سابلیمیشن چاپ کرد.
کوتینگ و پرایمر و ساختار آن
) Primer)پرایمر یا کوتینگ (coating) در اصطلاح به معنای آستر و پوشش و یک لایه محاظ است که در چاپ سابلیمیشن نیز دقیقاً همین استفاده را دارد. همانطور که مرکب سابلیمیشن که در این روش از چاپ استفاده می شوند تنها جذب مواد پلی استری می شوند وجود پوشش پرایمری و کوتینگ برای هر سطحی که عاری از مواد پلی استری است از موارد ضروری است.
ساختار پرایمر یا کوتینگ تشکیل شده از یک ترکیب و مخلوطی از رزین اکریلیک یا اپوکسی و پلی ایزوسیانات است که این ترکیب در هنگام پخت منجر به تولید ماده ای به نام پرایمر می شود که صاف، بی رنگ، سخت یا نرم ، شفاف یا رنگی و براق یا مات است و وجود آن ها ما را قادر به چاپ سابلیمیشن روی هر زمینه ای غیر از پلی استری می کند.
این پرایمر و کوتینگ لایه رنگ سابلیمیشن را نگاه می دارد و پس از قرار گرفتن در معرض آب و شستشو واکنش نداده و ماندگاری خود را حفظ می کند پوشش پرایمر و کوتینگ از انتشار رنگ سابلیمیشن به بیرون از زمینه چاپ ایجاد شده نیز جلوگیری می کند. پرایمر و کوتینگ چسبندگی قوی به سطوح پارچه و سایر کوتینگ و پرایمرهای سخت بر روی جنس سرامیکی دارد از این رو برای چاپ روی پارچه الیاف طبیعی و کاشی و سرامیک ؛ شیشه و ام دی اف و چوب و ورق فلزی لازم است.
اهمیت استفاده از پرایمر و کوتینگ در چاپ سابلیمیشن
چاپ سابلیمیشن روی هر نوع جنسی و متریالی امکان پذیر نمی باشد چرا که چاپگرهای سابلیمیشن مواد تا ۷۰% پلی استر را می پذیرند تا نتیجه مناسب را ایجاد کنند و البته اگر درصد پلی استر بیشتر باشد کیفیت چاپ بهتر خواهد شد . برای چاپ سابلیمیشن باید مواد پوشش پرایمرداده شده و یا با پلی استر داشته باشید. اما شاید به شما بگویم که اگر محصول شما بدون پوشش پرایمر و یا غیر پلی استر است، لازم است نگران باشید. برای تصعید مواد بدون کوتینگ، یا پلی استر نمی توانید چاپ مناسبی داشته باشید پس ابتدا باید آن را قبل از انجام فرآیند سابلیمیشن بر روی مواد قرار دهید.
انواع پرایمر و کوتینگ سابلیمیشن
همان گونه که اشاره شد کوتینگ به صورت اسپری و مایع و حتی پودر موجود است که ۲ روش اسپری و مایع به صورت خانگی و کارگاهی بیشترین مورد استفاده را دارند که بسیاری از این مواد را باید با برند معتبر مانند برند پرایمر و کوتینگ روشن تهیه کنید .
در حجم کم می توان ازظروف کوچک استفاده کرد و یا از کوتینگ مایع با قلم مو بر روی مواد سرامیکی و غیره پارچه ای بهره برد.
اما اگر حجم و میزان سفارشات شما بیشتر است و در تعداد بیشتری مشغول به چاپ هستید از آموزش ما برای پرایمر و کوتینگ اجسام در ظرفی از کوتینگ مایع استفاده کنید می توانید یک ورق مانند پی وی سی و کاردک چاپ سیلک بهره ببرید تا سطح چاپ یکنواخت و نازک باشد.
در روش اسپری مواد پرایمر و کوتینگ که اغلب برای مواد کاشی و سرامیکی و شیشه و ام دی اف انجام می شود پیسوله از مایع کوتینگ قرار می دهند و پس از این که پاشش انجام شد و مایع به صورت کامل سطح را پوشاند، آن را خارج کرده و در هوای آزاد اجازه می دهند تا خشک شود و یا برای تسریع در فرآیند خشک شدن اشیا چاپ شده را در داخل کوره با دمای ۱۱۰ تا ۱۲۰ درجه سانتی گراد قرار می دهند.
کثیفیمراحل خشک کردن را باید به هرصورت باید با دقت انجام داد تا سبب چسبیدندگی و هیچ گونه ناخالصی و گرد و غبار به پوشش پرایمر و کوتینگ نشود، زیرا وجود هر گونه کثیفی و گرد و خاک سبب خراب شدن چاپ سابلیمیشن بر سطح مورد نظر شما خواهد شد.
مراحل اجرای پرایمر و کوتینگ سابلیمیشن برای پارچه
همانطور که باید بدانید اجرای چاپ سابلیمیشن بر روی پارچه های پنبه ای و الیاف طبیعی بدون وجود پوشش پرایمر و کوتینگ امکان پذیر نمی باشد
به همین دلیل اگر می خواهید چاپ سابلیمیشن روی این نوع از پارچه را داشته باشید مراحل اجرای کوتینگ سابلیمیشن برای پارچه های پنبه ، ابریشم ؛ کتان ، ویسکوز ؛ پشم را طبق روش ذیل انجام دهید.
آماده سازی پارچه برای چاپ سابلیمیشن
ناحیه ای از پارچه را که قصد دارید پوشش پرایمر و کوتینگ را بر روی آن انجام بدهید را مشخص کنید. نکته ای که باید در این مرحله به آن دقت کرد استفاده از یک تکه کاغذ یا هر پوشش دیگر که تحمل دما داشته باشد در زیر لایه ای از پارچه است که می خواهید بر روی آن چاپ سابلیمیشن انجام بدهید . لایه کاغذ را در زیر آن قرار دهید تا از فشار قلم مو یا کاردک به قسمت های دیگر پارچه جلوگیری کنید.
استفاده از قلم مو یا کاردک یا اسپری
پس از این که انتخاب کردید کدام قسمت را می خواهید بپوشانید تنها آن محل را با اسپری از فاصله ۳۰ سانتی متری بپوشانید. یا با قلم مو و یا با کاردک سیلک این پوشش یک لایه پلیمر قابل چاپ ایجاد می کنند که انجام چاپ سابلیمیشن را ممکن خواهد کرد و چاپ آن به صورت رنگ های شفاف و نرم و لطیف و زنده خواهد بود.
خشک شدن پوشش پرایمر و کوتینگ
پس از مرحله اسپری یا قلم مو و یا کاردک سیلک باید اجازه دهید پوشش پرایمر و کوتینگ خشک شود. زمان خشک شدن بستگی به مقدار لایه قلم مو و کاردک و یا میزان اسپری و ضخامت پارچه دارد و معمولاً چند ساعت طول می کشد که می توانید با سشوار گرم و یا سی ثانیه پرس با دمای ۱۶۰ درجه پارچه را خشک نمائید.
چاپ سابلیمیشن بر روی پارچه با الیاف طبیعی انجام چاپ
پس از حشک شدن پوشش پرایمر و کوتینگ طرح و عکس موردنظر خودتان را که در چاپگر سابلیمیشن بر روی کاغذ سابلیمیشن و مرکب سابلیمیشن چاپ می کنید و آنرا با پارچه آماده سازی شده در داخل دستگاه پرس حرارتی سابلیمیشن قرار می دهید. اغلب پارچه ها در دمای متناسب با تنظیمات پرس به مدت ۵۰ ثانیه چاپ را می پذیرند. اما برخی دستگاه ها مرکب و پارچه ها دستورالعمل و ملاحظات خود را دارند که باید طبق آن دما و مدت زمان فرآیند پرس حرارتی را تنظیم کرد.
استفاده از پرایمر و کوتینگ چاپ سابلیمیشن محدودیت انجام چاپ بر روی سطوح و پارچه های غیر پلی استری را محو کرده است و شما با این پوشش جدید و نوین و بدیع با استفاده ازین برند روشن طیف وسیعی از محصولات پارچه ای را به راحتی می توان چاپ و در موارد مختلف مانند شال و روسری و انواع پیراهن و تیشرت و پارچه های سفره قلمکار می توانید تزئین و چاپ نمائید .
کارگاه فنی روشن ارائه دهنده انواع دستگاه پرس جرارتی سابلیمیشن برای چاپ پارچه و اشیا سخت و راهنمایی چهت خرید چاپگرهای سابلیمیشن و همچنین ملزومات آن هاست. جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی با ۰۹۱۲۰۰۶۷۸۹۰در تماس باشید.